Niški vinski festival Naissus Wine & Fine bez nas? Jako teško…

Sama ideja da se kao poprilično nepoznata vinarija na jugu Srbije, predstavimo publici u Nišu, bila je povod skepsi. A da li je bilo razloga? Svakako da ne. Da se razumemo, mi nismo potpuno nepoznati na jugu. Vesti o internacionalnim uspesima koje su naša vina postizala u poslednjih nekoliko meseci tekuće godine, bile su dovoljne za skladištenje u podsvest. Da bi se doprlo i do svesti, te da postanemo stalni gosti na policama vinoteka, kao i sastavni deo vinskih karata moćnih restorana iz tog dela zemlje, zaista je bilo opravdano “tući” toliki put. Priče i vesti su jedno, a neposredna degustacija nešto sasvim drugo!

P1430237Trud i put su se isplatili. Niška publika, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, bili su u prilici da probaju i spoznaju ono što mi kvalitetno, čestito i pošteno činimo od sopstvenog grožđa, nekoliko godina unazad. Bila je velika čast biti deo ovog, po mnogima ubedljivo najbolje organizovanog, vinskog festivala.

Saznali smo na licu mesta, na samom izvoru, šta je ono što radimo odlično, koji deo je zadovoljavajućeg nivoa, a šta bi eventualno valjalo korigovati, da bismo bili po ukusu još šireg dijapazona enofila. Ostvarili smo brojne kontakte, upoznali neku novu publiku i prirodno joj umarširali u svest. Pored toga, upoznali smo i kolege koje nisu (nažalost) često u prilici da učestvuju na “severnijim” festivalima. Sve to predstavlja pravo malo bogatstvo, pa se može reći da je ovaj naš izlet u “grad meraka” prava fuzija zadovoljstva i uspeha.

O kvalitetu samog događaja nema potrebe trošiti reči. Pošteno, ozbiljno i precizno “izneta” organizacija je nešto sa čime smo kao vinarija u potpunoj korelaciji. Stoga, suma sumarum, najlakše pitanje koje se Podrumu Trivanović može postaviti je: “Da li dolazite i sledeće godine?” Naravno da da. Raširili smo krug obožavalaca i prijatelja kuće, a takve stvari moraju da se poštuju. Vidimo se i dogodine u Nišu!