Ozbiljan stepenik ka vrhu u razvoju svake vinarije jeste uhvatiti se ukoštac sa oplemenjivanjem vina u barik buradima. Verovatno je generalno mišljenje prosečnog konzumenta: kupiš bure, staviš vino, čekaš neko vreme, napuniš u boce i Voila, dostigneš sam vrh vinarstva.

U stvari, potpuno je drugačije… Prvo moraš voleti ono što radiš. Prvo punjenje burića ispunilo nam je srce neverovatnom srećom ali i izvesnom dozom slatke neizvesnosti. Zatim sledi dolivanje vina i praćenje njegovog oplemenjivanja nagorelim hrastom iz burića, što je zaista jedan poseban doživljaj. Na kraju procene kada vino pretočiti u bocu i razmišljanja da li je bio pravi momenat ili ne, a treba sačekati nekoliko meseci dok se vino smiri u boci nebi li potvrdili sami sebi da su očekivanja zadovoljena u potpunosti. Sve u svemu: kruna celog vinarstva i jeste dobro oplemenjeno vino iz bureta.

Naša barik sala ima 54 nova burića od 225l i 4 od 500l. U pitanju je srpski hrast koji je prvi u našem srcu jer potiče iz Srbije.

Prvi rezultati vina koje smo flaširali imaju fantastičan odjek kod konzumenata. Ubuduće obećavamo da ćemo eksperimentisati i truditi se da svako sledeće vino bude barem za nijansu bolje i prijatno drugačije od prethodnog. Uzdravlje!