Vinarija Trivanović iz Šida, čijih pedesetak hektara vinograda leže na najzapadnijim obroncima Fruške Gore, predstavila je nove etikete ali i novog enologa Tanju Đuričić, trenutno verovatno najzaposleniju među kolegama.
U beogradskom Podrumu Wine Art Ivan Trivanović je okupio poznavaoce vinske scene i ponudio im pet etiketa uparenih sa vrsnim specijalitetima ove vinoteke-restorana. Reč je o vinima koja bez izuzetka imaju odličan odnos kvaliteta i cene i kao takva prepoznata su na tržištu već niz godina.
Inaće, vinarija Trivanović poznata je najviše po sortama pino griđo i širaz, ali Ivan tvrdi da se baš tu vrše velike izmene u radu, kako u vinogradu, tako i u podrumu. Pinot Grigio 2018 vrlo je čvrste strukture, rekli bi klasično dobar, ali ekstraktivniji nego ranije i sa nešto bademastijom završnicom. Besprekorno se izborio sa ljutkastim crvenim suvim mesom od mangulice.
Isto bi mogli da kažemo i za Rose 2018 boje lososa, koji se još samo ove godine radi od širaza, izuzetno teškog za proizvodnju roze vina, i koga će u narednim berbama zameniti daleko prilagodljivija frankovka. Ovo vino lepih kiselina i sa nešto više od 13,5 % alkohola, kao sublimat crvenih ribizli i malina ostavilo je nešto prijatnih taninskih tragova i skliznulo u zagrljaj vrhunskih njoka sa bosiljkom.
Oni koji poznaju portfolio ove vinarije nestrpljivo su čekali Chardonnay 2017 barikiran u srpskom hrastu. Elegantno vino je kao šlafrok zaogrnulo slasnu i drhtavu svinjsku potrbušinu, dok je Shiraz Reserve 2017 prošao slatko-ljuti test praline od čokolade i ljute paprike. Voćna bomba crnog bobičastog šumskog voća sa mnogo osvežavajuće kiseline gipko je iznela nešto dima i lovora u završnici. Još pomalo mladi tanini mogu se zanemariti uz činjenicu da su kiseline iz vina i ljutina dezerta ostali poduže u sećanju.
Naš je utisak da je sada zaokruženi portfolio vinarije Trivanović na uzletnoj stazi i da će ovo biti godina njihe pune afirmacije na tržištu.