Na svega par troskoka od Beograđanke, jednog od značajnijih simbola Beograda, od skoro egzistira multifunkcionalna vinoteka Epigenia. Prethodnog petka, u terminu iz sektora „za mlađe i one koji se tako osećaju“, (21h) održana je promocija naše vinarije. Podrum Trivanović je na uvid zainteresovane javnosti izneo ovogodišnje prodajne adute u gotovo punom sastavu. Za naš kaberne sovinjon se valja strpeti još bar pola godine, pošto će se još toliko razvijati u mračnim prostorima hrastovine.

promo-epigenia-1-apr-2016-(23)

Epigenia – ovako je bilo

Na prilično lep prijem publike naišla su naša četiri aduta. Kao u kartama, dva crvena i dva bela. Pino griđo, nepravedno potcenjena vinska sorta, koja se u Srbiji ozbiljnije neguje u svega nekoliko podruma, gotovo po pravilu otvara bliski susret svake vrste sa vinima Podruma Trivanović. Ovo vino predstavlja naš skroman doprinos odvikavanju od uvoza, pošto je griđo ili gris ili sivi ili kako god, uglavnom upoznavao ovdašnju publiku nakon pasoške kontrole.

Po mišljenju prisutnih, na dobrom smo putu.

Sovinjon blan je sada već stvar vaspitanja. Da bi se probio „u narodu“, više nije dovoljno da bude samo dobar. Mora biti specifičan, drugačiji, svoj… Samo takav sovinjon blan može među svet. Činjenica da ga sa ponosom sipamo istinskim ljubiteljima, govori dovoljno o tome šta o njemu mislimo. Od kako smo se pojavili, ovo naše vino održava linearni uspon kvaliteta, pa od njega i publika (kao i mi sami), očekuje puno.

Frankovka našeg podruma je verovatno najveće iznenađenje. Lansirana u javnosti kao vino za sve sezone, gde naročito ističemo leto, Frankovka Podruma Trivanović predstavlja kuriozitet koji se pije. Prisutni u Epigeniji su se jednodušno usaglasili da je ovo novi pogled na frankovku kao sortu i razbijanje u paramparčad mnogih predrasuda koje je prate. Više nije tajna da je ovo vino, ovogodišnji hit leta u najavi.

promo-epigenia-1-apr-2016-(26)

Epigenia, 1. april 2016.

Poslednje što smo poslužili prisutnima je naš zaštitni znak, odnosno ono po čemu nas publika već uveliko prepoznaje. Njegovo Veličanstvo Širaz Limited! Logičan, krunski završetak jedne prijatne večeri i ozbiljan garant da se svako prisutan zaputi dalje u noć (neki domu svom, neki u dalje „ludovanje“…) sa osmehom zadovoljstva i osećanjem da su degustirana odlična vina. Zbog tih osmeha zadovoljstava mi i radimo ovo što radimo. A sa tim kako to radimo, upoznali su se svi oni koji su sa nama podelili prijatno veče prvog aprila. Bez šale!