Nove zvezde vinarije Trivanović predstavljaju upečatljiva, iskrena i perfektno odrađena vina spremna za dugo sazrevanje

Šta se dobije kad se spoji strast i iskustvo malog proizvođača vina sa energijom nove generacije i nekim od najboljih vinogradarskih pozicija na već legendarnim brežuljcima Fruške gore, poput Principovca, ili u Erdeviku? Odgovor je lak – vrhunski kvalitet koji napreduje iz dana u dan.

Upravo tu leži tajna šidske vinarije Trivanović započete u Erdeviku 1959. godine za sopstvene potrebe, a sa čijih se pedesetak hektara vinograda pola veka kasnije snabdevaju neke od najčuvenijih srpskih vinarija. Legendarni šešir i lik osnivača vinarije Dragana Trivanovića podseća na te dane kad su sopstvena vina bila donekle u drugom planu i uglavnom namenjena uživanju u lokalnoj gastronomiji. No dolaskom sina Ivana na čelo vinarije i nedavnim priključivanjem Tanje Đuričić, jednog od najboljih domaćih enologa u proizvodni tim, vizija vrhunskog kvaliteta dospeva u fokus. To je jasno vidljivo u svim etiketama, a posebno na novoj premium liniji u kojoj su barikirani Chardonnay 2017 i Sauvignon Blanc Barrique 2018, kao i dve rezerve: Cabernet Sauvignon Reserve 2017 i Shiraz Reserve 2017. Nove zvezde vinarije predstavljaju najbolje: upečatljiva, iskrena i perfektno odrađena vina spremna za dugi period maturacije. Pravi vinski bum na severozapadu Srbije!Grašac, graševina, italijanski rizling, tri imena jedne iste sorte, prve koja je posađena a danas uspeva na potesu Lug, bukvalno je simbol vizije novih Trivanović vina. Upravo je taj originalni grašac Optimus 2018 označio prekretnicu donoseći u boci odraz teroara, nešto zrelo, iskričavo i specifično. Izuzetno svež, limunast, nudi raskošne mirise bele trešnje, prstohvat dinje, ananasa i ličija sa zamamnom dozom cvetnih tonova i asocijacijom na burbon vanilu u završnici. Dopao se momentalno svima i iskočio iz linije dojučerašnjih Trivanović favorita, u Srbiji dosta retkih sorti pino griđo i širaz.A kako bi još jasnije odelio priču „nekad i sad”, Ivan Trivanović, uz već prepoznati kvalitet klasik linije, pokreće i četiri etikete premijum klase i odgovarajuće estetike.

Shiraz Rezerve 2017 sa položaja Principovac, koji je 15 meseci u bariku punio baterije začinskim notama zadržavajući svežinu i voćnost, od samog starta otvara velika vrata srebrnom medaljom iz Beča sa ocenjivanja AWC . Za vino koje je praktično tek ušlo u bocu, izuzetan uspeh, a trud oko njega jasno se ogleda u svakoj sledećoj čaši uživanja. Trud zbog koga će i Cabernet Sauvignon Reserve biti hit uparivanja sa hranom tokom novogodišnje proslave, Chardonnay Barrique zlatni sjaj uz poljubac u ponoć, a barikirani Sauvignon Blanc nagoveštaj bogatog proleća u blistavoj budućnosti vinarije Trivanović.

Izvor: Vino i Fino